Tropical Rotterdam

Tropisch loungen in het hart van Rotterdam

Het concept van Tropical Rotterdam bestaat uit het creëren van verschillende sferen inspelend op het gebruik van de bewoners. De tuin moet echter wel als een geheel ogen en onderhoudsvriendelijk zijn in gebruik. Er is uitgegaan van de reeds bestaande hoogte verschillen.

Grenzend aan de eetkamer is een buitenkamer gecreëerd. Hier kan men droog zitten wanneer het regent onder een pergola, om deze ruimte extra te benadrukken ligt hier het natuurlijk ogende duurzame materiaal bamboepakket op de vloer, het versterkt de binnen-buitenrelatie. Als sfeerbepalend element staat een buitenhaardelement, dit zorgt tevens als afscheiding met de uitgang naar het achterom.

Het overige gedeelte van het voor terras bestaat uit een zandkleurige natuursteen welke overgaat in gras ter plaatse van de speelruimte.

Van de buitenkamer daalt men de trap af naar het louche gedeelte, om deze overgang extra te benadrukken ligt hier ook bamboepakket op de vloer.

De grondbedekking in de speelruimte zal gras zijn, hier kunnen de kinderen heerlijk spelen, er zal een schommel op het voorterras komen en in het benedengedeelte een boomhut.

Als verbindend element tussen de buitenkamer/loungegedeelte en de speelruime is de vijver met tussen het water organisch vormgegeven plantenbakken, hierin komt een wintervaste Japanse Palm, die het louche gedeelte van schaduw voorziet. Tevens zullen hier tropische planten worden toegepast, die passen bij het water en groen blijven in de winter. Een damwand in het water geeft de kinderen de gelegenheid ook te kunnen spelen met het water. Het spiegelend oppervlakte van het water voorziet de tuin van een nieuwe dimensie.