Inside Out

Delen is vermenigvuldigen

Het concept voor Mediatheek Inside Out faciliteert in functionaliteit, flexibiliteit en boven al een nieuwe plek voor ontmoeting, waar de leerlingen, ouders, medewerkers of bestuur van het ROC Mondriaan College kennis en informatie kunnen delen.

Gekozen is om de bestaande ruimte op te delen in meerdere ruimtes zonder dat dit afbreuk doet aan het totaal. Dit wordt bereikt door de plaatsing van drie verschillende volumes in de bestaande ruimte.

Elk volume voegt een andere functie toe aan de mediatheek. Doordat de volumes vrij in de ruimte staan en verschillend van vorm zijn wordt een een bijzondere ruimtelijke ervaring in de mediatheek gecreerd. De opstelling van de volumes zorgt voor interessante perspectieven en spannende doorkijkjes zonder dat dit afbreuk doet aan de ruimtelijkheid van de bestaande ruimte, integendeel het versterkt juist de ruimtelijkheid ervan.

Volume 1 is de tribune waarvan de basisvorm plaats biedt aan 100 personen en uitgebreid kan worden naar 180 personen doordat er een tweede tribune onder de hoofdtribune kan worden uitgeschoven. Onder tribune is ook een ruime bergruimte aanwezig voor de opslag van extra stoelen, welke gebruikt kunnen worden als er een tekort is aan zitplaatsen.

Volume 2 is de koffiecorner, een eigenwijs volume welke is ontworpen met minimalistische vlakopeningen en een groene plantenwand. Hier kan men koffie, thee of fris bestellen. Het volume van de koffiecorner vouwt zich uit in een loungegedeelte dat flexibel kan worden gebruikt: ontmoeten, drinken, performance (informele presentaties en optredes). De ‘achterkant’ van de koffiecorner dient als projectiescherm voor de tribune.

Volume 3 is de vergaderzaal. Deze transparante kas kan worden afgesloten van de rest van de mediatheek maar blijft door zijn transparante voorkomen toch onderdeel uitmaken van het geheel. De vergaderzaal vormt, samen met de vijf werkeilanden, de workshop zone. De lange achterwand langs deze zone wordt hier gebruikt als presentatiewand.

Functionaliteit en Flexibiliteit
De drie volumes vormen vaste onderdelen in de ruimte. De ruimte eromheen is, vanwege de plaatsing van de volumes en ingebouwde uitwisselbaarheid ervan, voor verschillende opstellingen te gebruiken. De tafels in de ruimte als workshop tafels, als markttafels door de ruimte verspreidt of als één grote vergadertafel. De vergaderzaal kan open gesteld worden als onderdeel van de markt of tijdens kleine workshops of vergaderingen worden afgesloten. De tribune voor kleine en grote presentaties, ouderavonden en diploma uitreikingen. Bij wisselend ruimte gebruik.