Kavels Boomaweg fase 2A

04/04/2017

Op de kavels Boomaweg fase 2A biedt de gemeente Den Haag sinds 4 april 2017 nieuwe kavels voor zelfbouw aan. Op deze locatie zijn mogelijkheden voor starters, voor bedrijven, voor mensen die samen willen bouwen, voor mensen die een vrijstaande woning willen, maar vooral voor mensen die geen 13-in-een-dozijn rijtjeswoning willen en het zelf willen doen. Het eerste jaar na de start van de verkoop zijn de kavels alleen beschikbaar voor particulieren en geldt een zelfbewoningsplicht van 3 jaar na oplevering.

Global Architects kunt u begeleiden met het ontwerpen en realiseren van het huis van uw dromen. Wij hebben al enkele voorbeeld ontwerpen gemaakt welke getoond worden in het inspiratieboek, maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

 

Share:

Kavels Ypenburg deelplan 20

28/03/2017

Op de kavels Ypenburg deelplan 20 biedt de gemeente Den Haag sinds 28 maart 2017 nieuwe kavels voor zelfbouw aan. Op deze locatie zijn mogelijkheden voor starters, voor bedrijven, voor mensen die samen willen bouwen, voor mensen die een vrijstaande woning willen, maar vooral voor mensen die geen 13-in-een-dozijn rijtjeswoning willen en het zelf willen doen. Het eerste jaar na de start van de verkoop zijn de kavels alleen beschikbaar voor particulieren en geldt een zelfbewoningsplicht van 3 jaar na oplevering.

Global Architects kunt u begeleiden met het ontwerpen en realiseren van het huis van uw dromen. Wij hebben al enkele voorbeeld ontwerpen gemaakt welke getoond worden in het inspiratieboek, maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

 

Share:

58 zelfbouwkavels Schapenatjesduin

06/02/2017

58 zelfbouwkavels Schapenatjesduin

Woensdag organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over het plan voor 58 zelfbouwkavels op de locatie Schapenatjesduin. De informatieavond vindt tussen 17.00 tot 20.00 uur plaats in het Atlantic Hotel aan het Deltaplein 200 in Kijkduin.

Aanleiding is het collegebesluit om een woonbuurt te realiseren op de voormalige sportvelden van de Haagse Scheidsrechters Vereniging. Deze locatie ligt aan het Schapenatjesduin, tegenover de honkbalvelden en naast één van de zogeheten puinduinen. De gemeente heeft een verkavelingsplan gemaakt en gaat vanaf eind 2017 kavels verkopen waarop particulieren zelf een eigen huis kunnen (laten) bouwen. Verkoop gebeurt tegen een vaste prijs en via een transparant en eerlijk proces door loting bij meerdere belangstellenden. Voor het bouwen zijn er weinig bouwregels en veel mogelijkheden. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen.

Share:

zelfbouw Amsterdam

05/12/2016

In IJburg Amsterdam zijn recentelijk twee hoekwoningen ontworpen door Global Architects opgeleverd. De woningen zijn gebouwd in het particulier opdrachtgeverschap op een zelfbouw kavel. De opdrachtgever heeft hier samen met de architect en het bouwbedrijf zijn eigen woning gebouwd. De wijk wordt gekenmerkt door een aaneenschakeling van rijtjeswoningen ontworpen door verschillende architectenbureaus.

Share:

Urban Lofts Zwaag

29/11/2016

Afgelopen week heeft ons project Urban Lofts het hoogste punt bereikt. Dit is gevierd met het hijsen van de vlag en een feestelijke bijeenkomst afgesloten met een leuke borrel. Voor de viering van het hoogste punt hebben we de proefmuren voor het metselwerk beoordeeld. Het wordt een prachtig geheel, waarbij 3 verschillende type bakstenen in 3 verschillende metselwerk verbanden gecombineerd worden, zie hiernaast twee van de drie stenen en verbanden.

Share:

De Rede 3e nieuwbouwprijs Amsterdam

30/09/2016

Nieuwsoverzicht De Rede | Blok0 | Houthavens Amsterdam

 

- september 2016 3e Amsterdam gebouw van het jaar 2016
- november 2015 opgeleverd
- april 2015 hoogste punt
- december 2014 officiële bijeenkomst op locatie met bouwgroepleden
- augustus 2014 start bouw: 1e paal de grond in!
- maart 2014 Omgevingsvergunning goedgekeurd
- 20 maart 2013 DO goedgekeurd
- 15 maart 2013 plaatsing bouwbord
- december 2012 VO goedgekeurd
- 4 juli 2012 bepalen locatie onderleiding van supervisor en projectleider
- 15 juni 2012 ingeloot

Share:

Eervolle vermelding BNA gebouw vh jaar 2016

19/05/2016

Jury beoordeling  BNA gebouw vh jaar 2016

Eervolle vermelding 19-05-2016

Locatie: A’DAM Toren

De jury is enthousiast over het lef dat uit dit ontwerp spreekt; in dit soort huizen zie je zelden dat zulke ruimten worden gemaakt. Het laat zien dat verbouwen veel meer kan opleveren dan extra kuubs of een hogere isolatiewaarde; de architect heeft ook een geweldige ruimtelijke beleving toegevoegd. Dit is een sympathiek project, waarbij goed is samengewerkt tussen de opdrachtgever en architect. De eervolle vermelding is voor de voorbeeldstellende manier waarop in een bloemkoolwijk een nieuw soort ruimtelijkheid is geïntroduceerd.

Share:

omgevingsvergunning Loft Hotel onherroepelijk

01/05/2016

De omgevingsvergunning voor de transformatie van het bestaande kantoor aan de Jupiterstraat 222 te Hoofddorp naar 73 hotel appartementen is onherroepelijk verklaard. De bouw zal binnenkort beginnen. Zie voor mee informatie…

Share:

Urban Garden Amsterdam

20/01/2016

Op 20 januari hebben wij ons VO gepresenteerd aan Welstand en die hebben erg positief gereageerd op het ontwerp en het concept. De supervisor gaf twee weken eerder al zijn zegen, dus we weten nu vrijwel zeker dat we in de hoofdlijnen het project gaan mogen realiseren. Op naar het DO dus. Dit dienen we 27 februari in, dus dat loopt allemaal voorspoedig.

Share:

Villa Zoom in uitvoering

11/12/2014

Volg hier de bouw van Villa Zoom, een unieke zelfbouw woning gebouwd in de Duinen van Monster.

Share:

Klushuis

09/12/2014

Momenteel ontwerpen en begeleiden wij een kluswoning in Den Haag, volg hier de verbouwing!

Share:

Bouw uw droomhuis

02/03/2014

Momenteel zijn wij bezig met de ontwerpen voor een aantal zelfbouw kavels in Den Haag en omgeving.

Heeft u ook plannen voor het bouwen van uw droomhuis, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

2 maart 2014 was de kickoff voor de nieuwe zelfbouwkavels in Den Haag. Global Architects was van de partij om particulieren te informeren over de mogelijkheden van zelfbouw, zie voor meer informatie onze vrijstaande woningen en rijtjeswoningen.

Share:

Verbouw Nirwana Loft

02/12/2013

De renovatie / verbouw van Nirwana Loft is gestart. In de beroemde Nirwanaflat in Den Haag wordt een moderne loft gerenoveerd, waarbij de originele details gewaarborgd blijven. Het nieuwe ontwerp kenmerkt zich door de loft-achtige open opzet.

Share:

Eindpresentatie HIA

19/11/2013

Graag nodigen wij u van harte uit voor de presentatie van de eindresultaten van het ontwerpend onderzoek Human Involved Architecture op 26 november 16.30 u. in het winkelcentrum ‘t Kleine Loo 314 te Mariahoeve. Ook zullen wij hier een boekpresentatie verzorgen.

Programma
16.30 u. Ontvangst
16:45 u. Openingswoord door gastheer Jeroen Boon – Kiemkracht
17:00 u. Openpresentatie door middel van vraaggesprek tussen Jeroen Boon en de architecten Jan Willem Hagenbeek van studio ginko en Arthur Nuss van Global Architects over het onderzoek Human Involved Architecture / Samen met de buurtbewoners de wijk verbeteren
17.30 u. Vragen uit zaal en open nabespreking
18.00 u. Boekpresentatie met soep en brood
18.30 u. Einde

Share:

KAS op STRAND

12/10/2013

KAS op STRAND – onlangs gerealiseerd bij een bekende Nederlandse strandclub. Het vernieuwende concept ontwikkelt door Global Architects heeft als voordeel dat de rest warmte van de kas gebruikt wordt om het aangrenzende restaurant op te warmen (passieve zonne-energie). Het open transparante karakter van de kas zorgt ervoor dat men ook met slecht en koud weer optimaal kan genieten van het strand.

Share:

Meet en Greet

29/03/2013

Vanavond staat Global Architects van 17 to 21 uur in het Atrium van het stadhuis in het centrum van Den Haag. Hier zullen wij onze nieuwe lijn van ontwerpen presenteren, maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

Share:

Villa ParkNoord

26/12/2012

De bouw van Villa ParkNoord is opgeleverd. De woning is gebouwd in het particulier opdrachtgeverschap in ParkNoord Leidsche Rijn te Utrecht.

Het volgens het beeldkwaliteitsplan vastgelegde traditioneel Hollandse huis is op een moderne manier vormgegeven met strakke heldere lijnen en wordt doorbroken door abstracte vierkante raamopeningen. Hierdoor ontstaat een sterk contrast tussen het traditionele en het hedendaagse. Deze uitgangspunten hebben geleid tot het droomhuis van de opdrachtgever. Zie voor meer informatie…

Share:

‘t Kleine Loo 314

02/12/2012

Vanaf december zal het onderzoek Human Involved Architecture worden voortgezet vanuit winkelcentrum ‘t Kleine Loo. Hier kunnen de bewoners van Mariahoeve binnen stappen en op een laagdrempelige manier meedenken over nieuwe ontwerpconcepten voor de wijk Mariahoeve. Via de website www.samenbouwenaandewijk.nl worden digitale workshops met de bewoners gedaan. Tevens kan met hier stemmen op de nieuwe ontwerpconcepten.

Momenteel is Global Architects samen met studio Ginko & Kiemkracht gestart met het onderzoek “Human Involved Architecture”. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Haagse Hogeschool, TU-Delft, WSA en AT Osborne.

Share:

Bijeenkomst Bouwgroep Little Amsterdam

04/07/2012

Vrijdag 7 september vond de 2e bijeenkomst van bouwgroep ‘Little Amsterdam’ plaats. Tijdens de bijeenkomst werd de aanvraag omgevingsvergunning voorbereid, zijn de gevels definitief vastgesteld en is de planning voor het vervolgtraject voorgelegd. De komende maand zullen er individuele sessies tussen de leden en de architecten plaatsvinden.

Afgelopen woensdag 4 juli kwam bouwgroep ‘Little Amsterdam’ voor het eerst bijeen. Gezamenlijk werd de materialisatie van de gevels bepaald. De leden kregen gelegenheid om samen met de architecten en procesbegeleidsters in een creatieve workshop de ideale droom indeling van het appartement te bepalen. Tevens was het de eerste keer dat de leden met elkaar kennis maakten. Momenteel moeten er nog enkele leden gewerfd worden alvorens de bouw van start kan gaan! Little Amsterdam is onderdeel van het Homeruskwartier centrum in Almere Poort.

Share:

zelfbouwmarkt Amsterdam

29/10/2011

De Amsterdamse Zelfbouwmarkt is een groot succes geweest. Global Architects adviseerde en begeleidde particulieren met zelfbouwplannen.

Bij de stand van Global Architects werden particulieren met zelfbouwplannen als groep of als individu vrijblijvend geadviseerd tijdens een kennismakingsgesprek.

Tevens konden geinteresseerde in Blok 0 zich inschrijven voor de bouwgroep ‘de Rede’!

Heeft u ook interesse om samen met ons te bouwen in
Blok 0, meld u dan aan voor de bouwgroep ‘de Rede’.

Share: